torsdag den 30. juli 2009

Olafur Eliassons





Han er Danmarks stolthed i kunstverden, han har for længst forladt andedammen og bosat i Berlin med eget studie og 40 ansatte. Kunstneren Olafur Eliassons er barn af islandske forældre, men født og opvokset i København. Han har udstillet utallige steder bla. på Tate Modern-London, PS12 New York, Tokyo mm.På hans udstilling på Tate moden i London kom der 2 millioner besøgende mens installationen var oppe. Han lavede bla. også det verdens berømte projektet "New York City water fall".

Olafur Eliassons vandt i 2007 en konkurrencen om at skabe himmelrummet også sagt på en anden måde, at færdiggøre toppen af kunstmuseum Aros i Århus. Installationen skal stå færdigt i 2010, projektet 'Your Rainbow Panorama' har allerede koste 50 millioner kr. Ideen består af fire dele; et multifunktionelt rum, en cirkulær rundgang, et kugleformet rum med prismer og et kamera obscura.

Publikum har adgang til en fortolket oplevelse af såvel tagflade som Århus skyline. Den cirkulære rundgang er formet som en løftet autonom struktur med glas i lysets farvespektrum. Den besøgende kan herfra bevæge sig i et cirkulært panoramisk forløb med 360º udsyn til den omkringliggende by. Byen, himlen og horisonten opleves filtreret i farver, der minder om og skærper forståelsen for farvens og lysets betydning i livet og i kunsten. Vi glæder os til at se det færdige resultat.

Hvis du vil fordybe og vide mere Olafur Eliassons så tryk på underliggende link som henviser dig til DR1 hjemmeside, hvor du kan downloade det fantastiske program "Autograf" fra Dr2, vært Clement Kjærsgaard som har en 30 min. underholdende samtale med Olafur Eliassons

Ingen kommentarer: