mandag den 26. januar 2009

Mens trend A/W 09

Til trods for den globale recession er der alligevel optimisme at spore i de nye tendenser for A/W 09 på herrernes modeuge i Paris. Det er som om ”Obama optimismen” for fremtiden også findes blandt verdens mest prestigefulde modehuse.

En ny trend er to-i-en effekten. Denne effekt er med til for alvor at cementere lag-på-lag som alt overskyggende tendens. Især Junya Watanabe, Raf Simons og Veronique Branquinho har formået at skabe smuk og nytænkende beklædning med to-i-en effekten i tankerne.
Raf Simons

Junya Watanabe

Veronique Branquinho

Ann Demeulemeester er tilbage som sort/hvid dronning, og netop sort og hvid ser generelt ud til at forsætte endnu en sæson som det foretrukne farvevalg for mange designere. Der er dog på ingen måde tale om nedtrykkende, dystre kollektioner men snare smukke og klassiske items der leder tankerne hen på Coco Chanels vision om at gøre den sorte cocktail kjole til en udødelig klassiker.
Ann Demeulemeester

Endvidere findes der et udtal af brune og beige nuancer (jord), men uanset farvevalg er en fællesnævner at ders eksperimentere med meterialer der reflektere lyset i forskellige grad. For eksempel er shinny sort hyppigt forekommende.


Højdepunkterne er Ann Demeulemeester, Kris Van Assche (Ikke for Dior) og Lanvin

Billeder via men.style.com

Ingen kommentarer: